flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Взято під варту підозрюваного в угоні автомобіля ВАЗ 2101

17 липня 2019, 14:39

16 липня 2019 року слідчим суддею Скадовського районного суду Херсонської області задоволено клопотання слідчого Слідчого відділу Скадовського відділення поліції та застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою громадянину, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом вчинене повторно).

Органами слідства громадянин П. підозрюється у тому, що 13.07.2019, близько 12.30 год., знаходячись на узбіччі дороги поруч із поліцейською станцією у смт. Лазурне Скадовського району пошкодив замок запалювання та заволодів транспортним засобом – автомобілем марки ВАЗ 2101 білого кольору, 1976 року випуску. Після чого, на викраденому автомобілі місце вчинення злочину залишив. 14.07.2019 о 02.00 год., громадянина П. було затримано  та повідомлено йому про підозру у вчиненні вказаного злочину.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, заслухавши думку слідчого, прокурора, підозрюваного, адвоката, слідчий суддя вважав необхідним застосувати до підозрюваного запобіжний захід, як  передбачено ч.1 ст.177 КПК України, який запобігатиме спробам підозрюваного П., який раніше неоднаразово був судимий, вчинити новий злочин, переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду.

Крім того, слідчий суддя прийшов до висновку про наявність обґрунтованої підозри у вчиненні громадянином П. злочину, і що жоден із більш м’яких запобіжних заходів, ніж тримання під вартою, не зможе запобігти ризикам, доведеним стороною обвинувачення.

Строк дії ухвали встановлено до 12 вересня 2019 року включно.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів.